Nacionālā teātra skvēra labiekārtošana

Projekta kopējās izmaksas
7000.00 EUR
Apkaime
Centrs
Iesniedzējs
Rīgas Centra attīstības biedrība
Balsu skaits
38
Rīdzinieki neatbalstīja

Projekta realizācijas vieta: Rīga, Kronvalda bulvāris 2 (kadastra apzīmējums: ​ 01000109005).

Nacionālā teātra skvēra labiekārtošana, uzstādot pagaidu vienota dizaina solus (līdz 15 cilvēkiem) ar liela izmēra puķu podiem un papildus velo statīviem (līdz 10 vietām) neizmantotā sabiedriskajā telpā.

Tad būtu radīta iespēja ērti apsēsties tūristiem, grūtniecēm, garāmgājējiem un teātra apmeklētājiem, kā arī varētu novietot savus velosipēdus Rīgas centra neizmantotajā sabiedriskajā telpā pie Nacionālā teātra. Sākotnēji tas varētu būt pagaidu risinājums, jo, lai ierīkotu stacionārus solus un novietni, to būtu nepieciešams saskaņot ar Nacionālā kultūras mantojuma pārvaldi, rīkot metu konkursu, u.t.t.

Projekta īstenošana:

- uzlabotu apkaimes sociālo gaisotni, jo cilvēkiem būtu iespēja satikties, ejot garām vai apmeklējot teātri, un vairāk kontaktēties, nekā tas ir, ja nav kur apsēsties un novietot velosipēdu vai skrejriteni;

- papildinātu krāšņo Nacionālā teātra ēku un vairotu zaļo zonu un vizuālo estētiku Rīgas centra vēsturiskajā zonā;

- palielinātu apkaimes drošību, jo vairāk iedzīvotāju nelielos attālumus veiktu ar velosipēdiem, nevis automašīnām, kā arī satiksmes negadījuma gadījumā velo novietnes un puķupodi kalpotu kā aizsargbarjera;

- aizsargātu un saglabātu esošo zaļo zonu, jo patlaban velosipēdi tiek saslēgti esošajos zālājos, un tie tiek izmīdīti un bojāti, kā arī velosipēdi tiek pieslēgti pie esošajiem kokiem, jo ar esošajiem velo statīviem nav pietiekoši.

Projekta autori ir sazinājušies ar Nacionālā teātra administrāciju, kura arī atbalsta šāda projekta nepieciešamību.

Kontaktinformācija: Rīgas Centra attīstības biedrība, tālruņa Nr. 29475703; e-pasts: rigascentraattistibasbiedriba@gmail.com.